Ak ste sa aj vy zatúlali do lesa a vrátili s krásnym úlovkom, tak mám pre vás chutný a rýchly recept.

Čo sú to pappardelle?
Vaječné široké cestoviny. Majú drsný povrch, omáčka sa na nich pevne drží a nerozvaria sa na blato ( samozrejme nenechajte ich variť 30 minút 🙂 ).

PAPPARDELLE S DUBÁKMI


Čo budeme potrebovať na 4 porcie:

  • udusené dubáky na cibuľke – množstvo podľa chuti
  • 300g pappardelle
  • 150ml mlieka, alebo šľahačkovej smotany
  • 6-8 lyžíc nastrúhaného parmezánu
    Je lepšie kúpiť si parmezán vcelku. Balíčky s nastrúhaným parmezánom len málokedy obsahujú naozaj pravý parmezán.

Čisté, narezané dubáky udusíme na cibuľke. Dáme variť cestoviny a pripravíme si zmes mlieka a parmezánu. Uvarené cestoviny scedíme, dáme na panvicu spolu s udusenými dubákmi, pridáme mlieko s parmezánom a miešame dvoma vareškami 1-2 minúty, kým celá omáčka nezhustne.

DSC_0767 (2)

Doprajte si k tejto pochúťke kvalitné červené víno … šťavnatý merlot alebo jedinečné LIANO

Ak by ste mali chuť na hubové rizoto nepripravujte ho s čerstvými hubami! Použite sušené, podrobný recept na pravé talianske rizoto nájdete >> tu

Dobrú chuť!

Renáta

Milujem Taliansko, raz do roka dovážam a predávam veľmi kvalitný čerstvý extra panenský olivový olej. Napísala som pre vás podrobného sprievodcu Talianskom: Od Benátok po Assisi a zbierku talianskych receptov: Taliansko na tanieri.

Podobné články

Komentáre