Ak ste sa aj vy zatúlali do lesa a vrátili s krásnym úlovkom, tak mám pre vás chutný a rýchly recept.

Čo sú to pappardelle?
Vaječné široké cestoviny. Majú drsný povrch, omáčka sa na nich pevne drží a nerozvaria sa na blato ( samozrejme nenechajte ich variť 30 minút 🙂 ).

Rezervujte si olivový olej priamo  → z talianskej farmy

Pappardelle s dubákmi

Čo budeme potrebovať na 2 porcie:

› udusených dubákov na cibuľke, množstvo podľa chuti
› 200g pappardelle
› 1 šľahačkovú smotanu
› 5-6 lyžíc nastrúhaného parmezánu
› soľ a mleté korenie

Postup:

1. Čisté, nakrájané dubáky udusíme na cibuľke.

2. Dáme variť cestoviny.

3. Pripravíme si zmes smotany, parmezánu a korenia.

4. Uvarené cestoviny scedíme a dáme na panvicu spolu s udusenými dubákmi.

5. Pridáme smotanu s parmezánom a miešame dvoma vareškami 1-2 minúty kým celá omáčka nezhustne.

 

Doprajte si k tejto pochúťke kvalitné červené víno …

Dobrú chuť!

 

Zaujal vás tento recept? Vyskúšajte ďalšie pochúťky ako rybacie guličky s domácou zelerovou majonézou alebo kuracie prsia so sušenými paradajkami, citrónom a tymiánom, či skvelé ragú podľa receptu mojej 88 ročnej susedky Giuliani… Taliansko na tanieri

Komentáre