Rezervujte si olivový olej priamo → z talianskej farmy
Pappardelle s dubákmi
Čo budeme potrebovať na 2 porcie:
› udusených dubákov na cibuľke, množstvo podľa chuti
› 200g pappardelle
› 1 šľahačkovú smotanu
› 5-6 lyžíc nastrúhaného parmezánu
› soľ a mleté korenie
Postup:
1. Čisté, nakrájané dubáky udusíme na cibuľke.
2. Dáme variť cestoviny.
3. Pripravíme si zmes smotany, parmezánu a korenia.
4. Uvarené cestoviny scedíme a dáme na panvicu spolu s udusenými dubákmi.
5. Pridáme smotanu s parmezánom a miešame dvoma vareškami 1-2 minúty kým celá omáčka nezhustne.
Doprajte si k tejto pochúťke kvalitné červené víno …
Dobrú chuť!
Zaujal vás tento recept? Vyskúšajte ďalšie pochúťky ako rybacie guličky s domácou zelerovou majonézou alebo kuracie prsia so sušenými paradajkami, citrónom a tymiánom, či skvelé ragú podľa receptu mojej 88 ročnej susedky Giuliani… ⇒ Taliansko na tanieri
Milujem Taliansko, žijem tam niekoľko mesiacov v roku, na Slovensko dovážam a predávam >> veľmi kvalitný čerstvý extra panenský olivový olej.