Všimli ste si záhradky plné týchto žiarivých kvetov?

Okrem toho, že sú krásne, sú aj veľmi chutné. Ker má samčie a samičie kvety (samčie rastú zo stonky bez plodu cukety). Ráno kvet rozkvitne a na obed sa zavrie.

Na našom webe nájdete ponuku tých najkvalitnejších olivových olejov priamo z talianskych fariem >>

Výnimočne kvalitný čerstvý extra panenský olivový olej  →

Čo s kvetmi keď ich nechceme vyprážať na raňajky?

Umyjeme ich, odrežeme piestik, roztvoríme kvet a položíme ho na mokrú servítku. Vrstvíme striedavo kvet a mokrú servítku. Vložíme do nádoby, uzatvoríme a dáme do chladničky. Vydržia čerstvé aj do večera. Pripravené na tento skvelý recept …

Vyprážané cuketové kvety

Čo budeme potrebovať …

› čerstvé cuketové kvety
› hladkú múku
› soľ
› chladené pivo
› tvrdý syr
› olej na vyprážanie

Z piva, múky a soli pripravíme hladké cesto ako na palacinky. Pivo musí byť veľmi studené. Čím chladnejšie pivo, tým chrumkavejšie cesto. Kvety obalíme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji. Môžeme do kvetov vložiť aj kúsky tvrdého syra.

A pochúťka je hotová.

Dobrú chuť!

… a ešte … pre deti som pripravila cesto s kofolou

Do cesta môžete použiť čokoľvek perlivé a poriadne vychladené … žeby šampanské?

Komentáre