light-0633uzmT.jpgozn

Všimli ste si záhradky plné týchto žiarivých kvetov?

Okrem toho, že sú krásne, sú aj veľmi chutné. Ker má samčie a samičie kvety (samčie rastú zo stonky bez plodu cukety). Ráno kvet rozkvitne a na obed sa zavrie.

Zbierajte ich ráno okolo 9 tej. Necháte čas včielkam na ich prácu.

Neporadím vám ako pestovať cukety, ani ktoré kvety zbierať … môj pestovateľský antitalent je bez hraníc, u mňa neprežijú ani umelé kvety 🙂 .

Našťastie mám povolenie „skosiť“ úrodu z dedkovej záhradky …

Čo s kvetmi keď ich nechceme vyprážať na raňajky?

Umyjeme ich, odrežeme piestik, roztvoríme kvet a položíme ho na mokrú servítku. Vrstvíme striedavo kvet a mokrú servítku. Vložíme do nádoby, uzatvoríme a dáme do chladničky. Vydržia čerstvé aj do večera. Pripravené na tento skvelý recept …

light-0642UzmT.jpgozn

light-0647UzmT.jpgozn

VYPRÁŽANÉ CUKETOVÉ KVETY

Čo budeme potrebovať …

› čerstvé cuketové kvety
› hladkú múku
› soľ
› chladené pivo
› tvrdý syr
› olej na vyprážanie

Z piva, múky a soli pripravíme hladké cesto ako na palacinky. Pivo musí byť veľmi studené. Čím chladnejšie pivo, tým chrumkavejšie cesto. Kvety obalíme v cestíčku a vyprážame na rozpálenom oleji. Môžeme do kvetov vložiť aj kúsky tvrdého syra.

light-0656UzmT

light-0661uZMT.jpgozn

light-0674uZMT.jpgozn

A pochúťka je hotová.

Dobrú chuť!

… a ešte … pre deti som pripravila cesto s kofolou !

Do cesta môžete použiť čokoľvek perlivé a poriadne vychladené … žeby šampanské?

Zaujal vás tento recept? Vyskúšajte ďalšie pochúťky ako rybacie guličky s domácou zelerovou majonézou alebo kuracie prsia so sušenými paradajkami, citrónom a tymiánom, či skvelé ragú podľa receptu mojej 88 ročnej susedky Giuliani…
 ⇒ Taliansko na tanieri

Majte sa chutne a zdravo

Renáta

Milujem Taliansko, raz do roka dovážam a predávam veľmi kvalitný čerstvý extra panenský olivový olej. Napísala som pre vás podrobného sprievodcu Talianskom: Od Benátok po Assisi a zbierku talianskych receptov: Taliansko na tanieri.

Podobné články

Komentáre