Ráno sa zobudíte a cítite sa unavený? Niekoľko hodín poctivého spánku a vaša energetická nádrž zíva prázdnotou? Skúste si dať denne aspoň 5 porcií zeleniny a ovocia. Teraz je správny moment na MEDVEDÍ CESNAK. Keď som ho dnes zbadala v Lidli (nakupujem tam čerstvú zeleninu) neudržala som šťastný úsmev. Bol krásny, svieži … bol … je z neho skvelá pomazánka, vlastne už ani tá … zostala len fotka.

medvedí cesnak, tvaroh, olivový olej, soľ, čierne korenie

medvedí cesnak, tvaroh, olivový olej, soľ, čierne korenie

Nemám rada ovocie, jem ho pretože je zdravé, ale zbožňujem zeleninu (bude to asi tým, že sa dá jesť s olivovým olejom). Rada ju nakupujem, vyberám tie naj kúsky. Plná taška farebnej sviežosti. Je pravda, že potom strávim hodinku v kuchyni, kým to všetko umyjem, vysuším a odložím do chladničky. Ale potom stačí len pár minút  na prípravu chrumkavého šalátu.

DSC_0552 (2)

Skúste tento rýchly recept: Do vriacej slanej vody dajte variť cestoviny. Kým sa uvaria, na panvici orestujte zelenú cibuľku. Pridajte nasekanú rukolu a špenátové listy. Scedené cestoviny zmiešajte na panvici s orestovanou zeleninou a pridajte 1-2 lyžice nátierky z medvedieho cesnaku (na jednu osobu: 90g cestovín, jedna zelená cibuľka, hrsť rukoly, hrsť špenátových listov, lyžica nátierky).

med. ces + cestoviny

                                                                                      Dobrú chuť!

 

Milujem Taliansko, stredomorskú kuchyňu, najmä olivový olej – elixír večnej mladosti. Prevediem vás Talianskom: Od Benátok po Assisi. Naučím vás jedinečné talianske recepty, ktoré menia varenie na vášeň a jedlo na pôžitok:
Taliansko na tanieri

Podobné články

Komentáre